ייצור אריזות למוצרים אמור לענות על צרכים מסוימים של הלקוח, שכנראה לא מצא את הפיתרון שהוא מחפש בקרטונים הסטנדרטיים הקיימים בשוק, או שהוא מעוניין בפעולות מיוחדות, כמו הדפסה על הקרטון למטרות פרסומיות או שיווקיות.
ייצור אריזות למוצרים – הוא בעל מספר יתרונות בולטים. להלן החשובים שבהם:
- מידות הקרטון יותאמו במדויק לאריזת המוצר שהלקוח מעוניין לארוז, לאחסן או לשנע.
- חומרי הגלם לייצור הקרטון יתאים לדרישות האריזה, כולל דגשים מיוחדים, כגון משקל המוצר, צורת אריזה, אופן הפצת המוצר ועוד.
- אפשרות להדפיס על קרטון האריזה: שימוש בשטח קרטון המארז למטרות פרסומיות של המוצרים או הלקוח ברמת גימור גבוהה.
קיים מגוון מעניין של סוגים נפוצים של קרטונים, כולל:
- קרטון חד גלי – הוא מכיל שלוש שכבות נייר, שתי שכבות מישוריות ושכבה גלית אחת. סוגי קרטון זה שונים ביניהם בגובה של השכבה הגלית וכן מסוג הנייר המרכיב את השכבות.
- קרטון חד גלי מסוג C-Flute – הגס ביותר במשפחה זו ונפוץ בעיקר לאריזות פשוטות.
- קרטון חד גלי מסוג B-Flute – משמש לייצור אריזות RSC בינוניות ואריזות מבלט.
- קרטון חד גלי מסוג E-Flute – בעיקר עבור אריזות מבלט.
- קרטון דו גלי – מכיל חמש שכבות נייר, שלוש שכבות מישוריות ושתי שכבות גליות. גם סוגי קטון זה שונים ביניהם בגובה שכבת הגל וכן מסוג הנייר שמרכיב את השכבות.
הקרטון הדו גלי משמש בעיקר עבור ייצור אריזות למוצרים עדינים ו/או שבירים ו/או כבדים ו/או שאופן הפצתם דורש הגנה מוגברת באמצעות קרטון קשיח המסוגל לשאת משקל גדול תוך עמידה בתנאי שילוח המוצר לאורך שרשרת האספקה עד ללקוח.
- קרטון תלת גלי – יש בו שבע שכבות נייר, ארבע שכבות מישוריות ושלוש שכבות גליות. הקרטון בעל קשיחות גבוהה מאוד ומשמש על פי רוב כתחליף לארגזי עץ ועוד.
- קרטון מבלט – מיוצר באמצעות תבנית חיתוך (שטנץ).
לסיכום, אינכם חייבים להחליט בעצמכם לגבי סוג הקרטון המתאים ביותר למוצר שלכם; באפשרותכם ליצור קשר עם אחת החברות המובילות בארץ בעסקי ייצור אריזות למוצרים על-מנת לקבל ייעוץ מקיף עבור ייצור בהתאמה אישית.